dijous, 3 de juny del 2010

Muestras de apoyo, de sorpresa y de desconfianza (1)

Desde aquí quiero agradecer públicamente las muestras de cariño que no paro de recibir de muchos vecinos y vecinas de Montcada i Reixac, y de otras ciudades, desde el momento en que hice pública mi voluntad de dejar la alcaldía. Otros, posiblemente los más, se han sorprendido de esa decisión y otros tantos, se han mostrado perplejos y desconfiados ante la misma.

Las diferentes especulaciones sobre los motivos de mi marcha han llenado la ciudad, y el entorno, de comentarios de todo tipo. Los medios de comunicación han contribuido a ello con interpretaciones muy variadas. Pero él único motivo por el que quiero dejar el acta de concejal, y por tanto la alcaldía, es para dedicarme más a mi familia, y estar en otro plano de la vida política municipal. Creo que, tras quince años de concejal y casi tres legislaturas como alcalde, ha llegado el momento de facilitar el relevo. Pienso que es bueno y saludable.

Desde aquí quiero agradecer las muestras de apoyo, también tranquilizar a los que se han sorprendido o desconfían del fondo de la decisión, porque la razón de mi marcha no es ni más ni menos que lo que he dicho públicamente. Era una decisión tomada hace tiempo que he hecho publica en un contexto “contaminado” por asuntos de corrupción. Son muchas las personas interesadas en difundir rumores malintencionados, acusaciones infundadas y dirigir el dedo acusador contra mi persona. Es lamentable, triste y tremendamente injusto para mí y para mi familia. Pero el tiempo lo pondrá todo en su sitio.

Muchos internautas me han preguntado si se podía publicar mis palabras de ayer en la rueda de prensa, donde anunciaba mi voluntad de dejar el acta de concejal en el Pleno municipal de este mes de junio. Aquí va.


Bon dia,


Hem volgut convocar aquesta roda de premsa per dos motius fonamentals.

Primer) Per manifestar públicament el rebuig més contundent del grup municipal socialista, i del PSC en el seu conjunt, per totes les difamacions i acusacions infundades que sobre la meva persona, com alcalde d’aquesta ciutat, escampen determinats mitjans i persones interessades.

Segon) Per desmentir públicament que el debat sobre la meva continuïtat o no com alcalde de la ciutat estigui relacionat amb determinats assumptes públics, com el cas Pretòria o d’altres similars.


Com vaig manifestar a la campanya de les municipals de 2007, el meu compromís davant la ciutadania era no tornar a presentar-me al 2011, i facilitar un relleu dins del partit. I així és com ho faré. Al llarg d’aquests anys és el que, amb discreció i convenciment, hem anat treballant. No ha estat un tema d’avui per demà.


Hem convocat aquesta roda de premsa per anunciar públicament la meva intenció de deixar l’acta de regidor, i facilitar el relleu a l’alcaldia de Montcada i Reixac. En contra del que diuen opinions malintencionades no me’n vaig pel que especulen els malpensats. Me’n vaig perquè, després de tants anys de servei a la ciutat, vull dedicar-me més a la meva família i facilitar un relleu dins del meu Partit.


Ser alcalde de la pròpia ciutat és un dels majors honors institucionals que pot assolir una persona. Jo he tingut aquest honor. He tingut la sort de poder exercir aquesta responsabilitat única, al llarg d’onze anys. Sóc conscient que hi haurà gent a la ciutat, i arreu, que no reconeix aquest esforç, fins i tot que és crítica amb la feina feta. Ho accepto i ho lamento.


El que ha dirigit la meva acció de govern és la defensa de l’interès general de la meva ciutat. No és el noment d’enumerar les actuacions del govern municipal des que sóc alcalde. No em correspon a mi fer aquestes valoracions. Però les millores de Montcada i Reixac salten a la vista.


Vull manifestar clarament el rebuig personal i institucional per les inculpacions gratuïtes que sobre la meva persona recauen darrerament. He manifestat en diverses ocasions, i ho torno a dir públicament ara, la meva absoluta innocència davant de totes les acusacions en les que algunes persones malintencionadament intenten implicar-me.

Sembla mentida però, en aquests moments, degut a un grapat d’indesitjables, corruptes i xoriços, la credibilitat de la classe política es troba pel terra. Injustament se’ns inculpa i s’aixequen sospites sobre tots nosaltres pels delictes que han comés uns quants. La manca d’escrúpols de determinats polítics i partits, i la poca credibilitat de determinats mitjans, encaparrats en imaginar vincles inexistents entre uns i altres, malmet la credibilitat no només de qui difama, manipula o enganya, sinó la mateixa funció de servei públic a la que ens devem els polítics.

Aquells que ara es freguen les mans, difamant i inculpant-me miserablement, intentant desacreditar-me com alcalde i com a socialista, han de saber que ells mateixos, quan se’ls hi hagi acabat el cicle polític vital, i abandonin la política per raons personal, familiars o de relleu generacional, com és el meu cas, llavors seran altres els que faran servir les mateixes armes que han sembrat i que ara fan servir contra mi.


Amb aquest tipus d’actituds penso que s’està fent un mal al sistema polític que pot arribar a ser gairebé irreparable. Persones amb una mínima visibilitat pública hem de ser extremadament responsables en les nostres declaracions.


No tot s’hi val en política, o al menys, no hauria de ser així.


Anuncio que el PSC està contemplant querellar-se contra aquelles persones que difonen acusacions gratuïtes, sense cap fonament, amb l’únic objectiu de d’erosionar la credibilitat polítiques de determinades opcions polítiques. Estic convençut que la veritat i la justícia prevaldrà per sobre de les infàmies i acusacions d’uns quans.


Jo soc el primer em demanar la màxima transparència i publicitat, i reclamar que cadascú assumeixi les responsabilitats pel que ha dit o ha fet.


Moltes gracies.