divendres, 23 d’octubre del 2009

42 pisos en règim de lloguer pels joves de Montcada i Reixac















Per primer cop a la ciutat, s’han sortejat 42 pisos de lloguer per a joves de Montcada i Reixac. Una fita històrica que ens compromet a tots i totes. Des del govern municipal hem intentat oferir sòl públic per tal de que les promocions d’habitatge tinguin en compte als joves de la nostra ciutat. El dret a un habitatge digne ens implica a tots. El meu objectiu com alcalde es que els nostres joves no hagin d’anar-se lluny del municipi per a trobar preus més barats.
La promoció de pisos ha estat impulsada per la Generalitat de Catalunya en un solar de Mas Duran. Els habitatges tenen entre 40 i 56 m2. Una dotzena disposa de dues habitacions i la resta, d’una. Un dels immobles està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha 28 places d’aparcament, vinculades a tots els pisos de dos dormitoris, i a 15 dels d’un dormitori. El preu del lloguer mensual se situa entre els 223 i els 388 euros.
La finca està en un entorn ideal, a tocar del magnífic Parc de la Llacuna. Mas Duran és una zona residencial nova a Montcada i Reixac. És el nostre Eixample. En aquesta mateixa zona està previst el desenvolupament d’una de les 68 Àrees Residencials Estratègiques (ARE) previstes per la Generalitat de Catalunya. Ocuparà prop de 44 hectàrees; s’hi construiran 2.130 habitatges, dels quals 1.080 de protecció oficial; i disposarà de tots els serveis i equipaments necessaris i de les mesures que garantiran la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.
Soc dels que creuen que no es tracta només de construir pisos, sinó de fer ciutat. I establir les condicions adequades perquè la gent sigui feliç vivint a Montcada i Reixac. Volem créixer com a ciutat, i això significa molt més que col·locar pedres i ciment. Significa que hem de fer els esforços necessaris per aconseguir barris amables, equilibrats, on la gent se senti còmoda. D’aquesta manera, entre tots, farem possible una ciutat cohesionada, de la qual els seus habitants se sentin orgullosos.
Des de l’Ajuntament continuem treballant per a contribuir a la millora de l’oferta de vivenda protegida a preu assequible. L’habitatge de lloguer és una opció que, a casa nostra, ha tingut poca tradició. Malgrat tot, és la pràctica habitual a la gran majoria de països del nostre entorn. I cada vegada hi ha més demanda.
Vull felicitar als agraciats en el sorteig, i a aquells que no han tingut tanta sort que no defalleixin. En pocs mesos tindrem una altra promoció de pisos que oferirà vivenda protegida a preu assequible al nostre nou Eixample: Mas Duran.