dimarts, 28 d’abril del 2009

Fets: president Montilla

La meva admiració pel primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, augmenta dia rere dia. El passat diumenge 26 de maig, a la Fira de Barcelona, en un acte multitudinari de suport a la feina de govern, el President va desgranar les fites d’aquests dos primers anys de legislatura. Tothom està d’acord que mai com ara s’havia fet una aposta tan clara per millorar la vida dels ciutadania de Catalunya, dels seus barris, multiplicant amb una inversió conjunta amb el ajuntaments amb més de 900 milions d’euros per millorar les nostres ciutats i pobles. Montcada i Reixac és una prova irrefutable d’aquesta inversió i sensibilitat vers les ciutats i barris. La Llei de Barris ha permès que la Generalitat de Catalunya inverteixi a la nostra ciutat gairebé 10 milions d’euros en el barri de La Ribera i en La Muntanyeta, i l’Ajuntament 10 milions d’euros més.
Crec que van ser molt significatives les paraules del President Montilla, i la seva ambició política, quan va afirmar que els socialistes no treballem per una legislatura o dues, treballem per a tota una generació, i que el nostre horitzó no és ni el proper any 2010, 2011, 2012, ni el 2014: treballem amb la mirada posada en el 2020. Admiro aquest tipus d’ambició política, com admiro la seva capacitat de treball, dins d’una personalitat discreta, conciliadora, bel·ligerant quan convé, i sobretot, amb una clara voluntat de servei a la ciutadania.
Moltes vegades m’heu sentit dir que aquells dirigents polítics, aquells líders que provenen del món local, que han estat alcaldes i alcaldesses tenen un plus de proximitat, de sensibilitat i de connectivitat amb la gent per sobre de la resta de polítics. I Montilla té aquest plus. El fet d’haver estat alcalde d’una gran ciutat, com és Cornellà de Llobregat, el manté en un contacte diari amb els problemes de la gent.
Em satisfà molt observar com s’ha anat reforçant el seu lideratge i veure’l dir que el seu Govern té un repte important: desenvolupar l’Estatut de Catalunya i aconseguir un finançament just per Catalunya i que no esmerçarà esforços per treballar en aquesta línia. La meva admiració pel company i president Montilla augmenta dia rere dia.