dijous, 9 d’abril del 2009

El Club Deportivo Montcada, 86 anys d’història

El passat 3 d’abril ven celebrar a Montcada i Reixac un esdeveniment cultural i esportiu de molta rellevància a la nostra ciutat: la presentació del llibre Sang verda, en homenatge al Club Deportivo Montcada. Dos periodistes locals, Lluís Maldonado i Rafa Jiménez han escrit el llibre Sang verda, en reconeixement al color verd que llueix la samarreta d’aquest equip de futbol, des de fa 86 anys.
La presentació del llibre van reunir a més de 300 persones a la Masia de Reixac. L’acte va aplegar molts esportistes, actius i veterans, capitans i excapitans, així com membres de les juntes directives, expresidents de l’entitat, socis i infinitat d’amics i simpatitzants. El fet que el CD Montcada és un gran referent esportiu a la ciutat ho mostra el gran nombre de gent que va participar a l’acte. Tothom va voler ser-hi. La fraternal concòrdia d’aquest gran equip humà és va manifestar d’una forma molt emotiva. El CD Montcada té una força fora del comú, és una pinya, i tothom empènyer en la mateixa direcció: treballar per fer gran l’equip i donar-li el màxim suport.
Darrera la història d’aquest equip hi ha hagut molta lluita, molt sacrifici, moltes alegries i, també, algunes frustracions, però el CD Montcada segueix viu i segueix sent un gran referent esportiu per la ciutat. De moments dolents també hi ha hagut, però la sang verda del color de la samarreta sempre ha esperonat a refer-nos davant les adversitats i ensopegades i a seguir lluitant.
Com alcalde de la ciutat, des de l’endemà d’assumir responsabilitats en el govern municipal vaig tenir molt clar que les entitats esportives de la ciutat mereixen el millor tracte de les administracions. Aquesta voluntat de promoció de l’esport a la ciutat, no té res a veure amb concentrar tot el suport en una única entitat, per tal de que vagi lluint el nom de la ciutat per les competicions esportives. Al contrari, des de l’ajuntament hem volgut, abans de res, dotar al municipi de les millors instal·lacions esportives possibles. Hem promocionat l’esport escolar, l’esport base, com a cantera d’esportistes i de companyonia. Hem contribuït a organitzar esdeveniment esportius populars, i a recolzar amb suport logístic a les entitats esportistes. Un dels èxits més importants lligats a la pràctica del futbol és l’escola de futbol que tenim a Montcada i Reixac, on gairebé 300 nens i nenes practiquen aquest esport, i comparteixen el treball en equip i la disciplina del treball en grup. Com socialista sempre he pensat que els grans valors que transmet l’esport, com són l’esperit de sacrifici, l’autocontrol, i treballar per l’equip, és una veritable escola d’aprenentatge social i estimula la integració i cohesió social. A ningú se l’escapa que els equips (com les societats) guanyen o perden conjuntament, a partir de la contribució que fem cadascú.
Com alcalde, com a soci i com aficionat a l’esport, va ser molt satisfactori compartir una nit inoblidable amb un equip humà tant excepcional com és el CD Montcada.