divendres, 26 de març del 2010

Apostar per l’educació és apostar pel futur

En el ple municipal del mes de març, els cinc grups municipals amb representació a l’Ajuntament vàrem signar una moció de suport a l'institut La Ribera pel manteniment de la línia de batxillerat. Aquesta unanimitat manifestava, previsiblement, la voluntat de treball de tots els regidors i regidores del Consistori per lluitar a favor del manteniment del batxillerat a La Ribera. Dic, previsiblement, perquè determinats membres de l’oposició sembla que amb una mà signen la moció, però amb l’altre sembla interessar-lis trencar la unanimitat institucional buscant un benefici polític. Com alcalde de la ciutat, lamento que els interessos electorals d’uns pocs pesin més que els interessos de ciutat. Per molt que diguin uns quants, Montcada i Reixac mai com fins ara ha tingut un projecte educatiu de ciutat tan ample, plural i divers com el que té ara. Hem apostat com mai perquè l’oferta educativa del nostre poble estigui a l’alçada de les necessitats i en la mateixa línia de les millors ciutats del nostre entorn. És cert que encara queden coses per fer, però en els darrers deu anys hem avançat com mai, i continuarem avançant.
Aquest aposta de ciutat per augmentar i dignificar l’oferta educativa està relacionada no només amb els compromisos que vaig adquirir a l’assumir l’alcaldia de la ciutat, sinó pel meu profund convenciment com a professor de professió de que apostar per l’educació és apostar pel futur. És la millor eina de canvi que hi ha al món.
Amb aquest escrit vull tornar a manifestar el meu compromís amb tota la comunitat educativa de l'institut La Ribera per lluitar pel mantenir de la línia de batxillerat al centre. No vull que cap estudiant, que cap pare o mare, que cap professor o professora del centre tingui el mínim dubte que lliurarem per aconseguir-ho. Aquest és el meu compromís com ja he manifestat pública i reiteradament.
Lamento que hi hagin interessos polítics que vulguin treure profit electoral. No han entès que aquest debat, i la proposta, no és política, sinó de ciutat. Atien el foc de la malfiança, inoculem rumors falsos, intenten que la comunitat desconfiï dels compromisos del govern municipal. Tots aquests intents de manipulació no donaran fruit perquè el nostre compromís és molt clar. L’institut La Ribera ha de continuar oferint la línia de batxillerat i no pararem fins que sigui una realitat. Aquest és el meu compromís. Que ningú ho dubti.