dimarts, 12 de maig de 2009

El Club de petanca Can Sant Joan compleix 25 anys

La pràctica i l’espectacle de l’esport té un impacte molt acusat pel que fa a compactar col·lectius. No em refereixo només als grans partits de futbol, bàsquet o rugbi amb tots els seus seguidors, o la litúrgies, himnes i bufandes amb els colors de l’equip, em refereixo també a l’esport amateur, a l’escolar o al que es practica de forma molt més tranqui-la, com és el cas de la petanca. Tot just fa uns dies hem celebrat a Montcada i Reixac un esdeveniment que no pot passar desapercebut. El Club de petanca de Can Sant Joan ha celebrat 25 anys des de la seva creació. Al llarg d’aquest quart de segle el club ha estat no tan sols un referent en la pràctica de la petanca, sinó una gran família d’amics, esportistes i aficionats que a través de les seves trobades han compartit espais, han competit amb altres equips i han mantingut alt l’esperit de la concòrdia i de l’amitat dels seus components.
El Club de petanca Can Sant Joan és un dels clubs amb més història del nostre municipi. La petanca és un esport molt popularitzat a casa nostra i des de l’Ajuntament de Montcada i Reixac som coneixedors d’aquesta afició i la dimensió social d’aquest esport, per aquest motiu hem anat adequant i millorant les instal·lacions esportives on es practica la petanca. El Club de petanca de Can Sant Joan ha mantingut, des de sempre, un important arrelament al barri i, una connexió inqüestionable amb la resta de veïns de Montcada i Reixac, ha contribuït com el que més a dignificar els espais públics per la pràctica de la petanca, i a integrar, a través de la pràctica d’aquest esport, a persones amb dificultats.
Els actes del 25è aniversari del club van acabar amb un sopar de germanor amb tots els socis i simpatitzants a l’Hotel Ciutat de Montcada. La trobada va ser molt agradable i afectiva amb records de tots tipus d’aquests vint-i-cinc anys. Tal i com vaig reconèixer en el torn de parlaments en el sopar de celebració, com alcalde de la ciutat, com aficionat a l’esport i com amic de molts dels socis del club és un honor reconèixer la important trajectòria del Club de petanca de Can Sant Joan en aquests 25 anys.
Desitjo que el club mantingui el mateix esperit de cordialitat i empenta que fins ara i que pugui celebrar molts aniversaris més. Per molts anys, amics!